mindfulnesstraining MBSR

“Wanneer je mindfulness beoefend heb je altijd een plek om naar toe te gaan wanneer het even tegen zit.”   Thich Nhat Hanh

De mindfulness training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Onder begeleiding oefen je verschillende meditatie- en aandachtsoefeningen en mindfulness yoga. Ook worden achtergronden bij de verschillende thema’s besproken. We oefenen tijdens de bijeenkomsten met elkaar, omdat samen oefenen motiverend werkt. Maar de oefeningen worden altijd gedaan met respect voor jouw grenzen.

Het ‘echte’ leren begint thuis met aandachtsoefeningen om toe te passen in je dagelijkse leven. Tijdens de training oefen je zelf ongeveer 45 tot 60 minuten zes dagen per week. Dit helpt je om de oefeningen wat meer eigen te maken en om te ervaren wat het je in het dagelijkse leven biedt.
Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je trainingsmateriaal (werkboek met hand-outs en audio met geleide oefeningen) als ondersteuning bij het oefenen.

Eén van de laatste bijeenkomsten van de training is de oefendag. Het programma van deze dag bestaat onder andere uit verschillende meditatie-oefeningen en mindfulness yoga. Bij de hele mindfulnesstraining staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid en bewustzijn centraal. Om dit vermogen goed tot bloei te laten komen vindt deze dag zoveel mogelijk in stilte plaats.

Mindfulnesstraining is geen therapie en geen praatgroep. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.
Meedoen aan de mindfulnesstraining betekent zelf ervaren en een uitdaging aangaan! Zélf iets kunnen doen bij stress, verdriet, pijn of somberheid. Als je overweegt mee te doen, kun je in een vrijblijvend gesprek meer informatie over de training krijgen, vragen stellen en kennismaken met mij. Samen kijken we of de mindfulnesstraining nu voor jou een goede, passende keuze is.