over mij

Mabeth Ciurans
Trainer Mabeth Ciurans“Bijdragen aan het geluk van anderen, maakt mijn hart het meest blij. Het inspireert mij wanneer ik mensen mag ondersteunen om in beweging te komen en om samen ‘op onderzoek te gaan’ hoe we actief kunnen bijdragen aan ons eigen welzijn en kwaliteit van leven.”

“Als je me wilt kennen, vraag me niet waar ik woon, of wat ik graag eet, of hoe ik mijn haren kam, maar vraag me in detail waarvoor ik leef, en vraag me wat me ervan weerhoudt om voluit te leven voor de dingen waarvoor ik wil leven.”
⁓ 
 Thomas Merton  

Wonend in Nieuw Zeeland kwam ik in 1999 in aanraking met de internationale Fung Loy Kok Institute of Taoism. Deze non-profit organisatie biedt een bijzondere vorm van tai chi die specifiek gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Al snel merkte ik de positieve effecten ervan, fysiek en geestelijk.
Voor deze organisatie gaf ik 21 jaar lang, met veel plezier les aan groepen mensen met diverse achtergronden, in verschillende landen. Tot op heden beoefen ik intensief deze vorm van tai chi en aanverwante kunsten. Daarnaast geef ik speels zakelijke workshops waar tai chi dient als metafoor voor o.a. effectiviteit in communicatie, stresshantering, weerbaarheid en leiderschap. Samen in beweging komen, buiten ieders comfortzone, leren door te doen en te ervaren.

Sinds 2000 beoefen ik naast tai chi (ook wel loop-meditatie genoemd) andere vormen van meditatie zoals mindfulness, liefdevolle vriendelijkheid en vipassana-inzichtsmeditatie.
Tijdens het doorlopen van de 8-weekse training mbsr/mindfulness volgens de methode van Jon Kabat-Zinn, vond ik uiteindelijk de toepasbaarheid van meditatie in het dagelijkse leven. Eerdere methoden in mijn leven vielen hiermee op hun plek. De eenvoudige oefeningen helpen mij o.a. in het maken van de juiste keuzes en milder te zijn voor mijzelf. In tijden van stress lukt het me meer rust te creëren en mijn aandacht te houden bij het hier en nu.

Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer / trainer MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en ben opgeleid aan het Instituut voor Mindfulness 2012-2014.
Oprichter drs. Johan Tinge, is één van de voortrekkers die het werk van Jon Kabat-Zinn  in Nederland heeft geïntroduceerd.
Tevens ben ik sinds 2014 gecertificeerd trainer Mindfulness voor kinderen, opgeleid aan de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel.
De teacher training Mindful Self-Compassion MSC heb ik in 2015 gevolgd bij pioniers Kristin Neff, Christopher Germer, Michelle Becker en Steven Hickman van het Center for Mindful Self-Compassion, door wie ik geaccrediteerd ben tot erkend trainer Mindful Zelfcompassie.
De opleiding Mindfulness in Organisaties MIO bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam heb ik afgesloten in november 2017.
https://centrumvoormindfulness.nl/opleiding-mindfulnesstrainer/alumni-mio

Na eerst het basisjaar doorlopen te hebben 2017-2018 heb ik vervolgens het integratiejaar verbindende communicatie afgesloten in juli 2019. Jan van Koert, VINE, opleidingsinstituut voor geweldloze communicatie.
Daarnaast heb ik me verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd middels de CRKBO-geaccrediteerde beroepsopleiding non-duale coaching en therapie bij Alexander Zöllner, art of life  non-dualiteit & zelfinzicht. Deze opleiding sloot ik in februari  2020 af.

“De bron van ons lijden ligt niet
in de omstandigheden van ons leven,
maar in onze weerstand daartegen”.
Peter Fenner

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en België, de VMBN.
Mijn vak houd ik bij door intervisie, vakliteratuur, relevante media en het bijwonen van bijscholingen en conferenties. Daarnaast zoek ik minstens een aantal weken per jaar de stilte op door in de natuur te zijn en/of op meditatieretraite bij Gaia House of Open Gate Sangha.
Sinds lange tijd laat ik mij inspireren door de ’teachings’ van Tara Brach en Adyashanti.

Naast mijn werk als mindfulness- en compassietrainer verzorg ik als trainer teambuilding- en trommelworkshops. In 1999 heb ik ‘Hands on Drumming‘ opgericht. Met veel passie zet ik al jarenlang mijn liefde voor muziek in, om zo binnen groepen samenwerking, communicatie en inspiratie te stimuleren. Aanmoedigen en motiveren van kinderen en volwassenen in hun ontwikkeling  doe ik met veel plezier. In verbinding zijn neemt daarbij een belangrijke plaats in.
Tevens ben ik een aantal jaren actief geweest als dirigent van Fort van de Verbeelding  bij het Grijze Koppen Orkest ‘Bij de Buren’ in Buurtcentrum Parkwijk, Leidsche Rijn.

Lees hier mijn blog over het toelaten van vriendelijkheid.

Stadsblad Utrecht 2015 – Interview met mij over mindfulness. Belicht: ‘Mindfulness maakt je milder’

LinkedIn

Instagram

“Mabeth’s manier van begeleiden en aanwezig zijn tijdens de mindfulness-bijeenkomsten, heb ik ervaren als ruimte-gevend, authentiek, oprecht nieuwsgierig en met hart voor deelnemers en het ‘vak’ “.
Peggy van den Hoogen, Mindfulnesstrainer.