Online mindfulness in organisaties > mindful werken

Juist nu, in deze verwarrende en beangstigende tijd van de corona crisis getuigt het van goed werkgeverschap om in stress vermindering en rust van medewerkers te investeren. Dit levert niet alleen nu een positief resultaat op, maar zorgt ook voor verhoging van de stressbestendigheid/veerkracht voor de lange termijn.

Beoefening van mindfulness meditatie leert mensen o.a. om uit hun hoofd te komen en minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens. Lichamelijke signalen worden beter opgemerkt en grenzen beter bewaakt. Men leert effectiever met stress om te gaan en te handelen vanuit rust en helderheid.

Kortom, mindfulness betekent:
> Bewustwording van automatische (denk-) patronen en stressreacties
> Ontwikkeling van flexibiliteit, acceptatie en vergroting van adaptief vermogen
>Adequaat leren reageren bij piekeren, angst- en depressieve klachten
Maar ook
> Ziekte en uitval voorkomen
> Bewaking van de energiebalans
> Samen de vibe erin houden en in verbinding zijn.

Al ruim 3 jaar bied ik trainingen mindfulness en mindful werken aan bij bol.com
Vorige week zijn we begonnen deze sessies online aan te bieden. Het werkt!!!
Het is fijn om ook in deze tijd te mogen bijdragen aan collectieve mindfulness sessies, nu online aangeboden en daardoor voor alle werknemers toegankelijk.

Ik kan tevens online individuele sessies mindful coaching aanbieden, voor bij wie dit beter past.

Het inspireert mij om de vitaliteit van mensen binnen het bedrijfsleven te helpen vergroten. In de training ‘Mindful werken’ is aandacht voor de integratie van mindfulness in het werk, zodat werknemers met meer vitaliteit, focus en creativiteit kunnen werken en ‘gezond’ bevlogen kunnen blijven.

“Dankzij de mindfulness trainingen die door Mabeth op mijn werk gegeven worden, heb ik rust in mijn hoofd en kan ik zaken makkelijker er laten zijn. Dat lijkt een soort van loslaten, maar dat is het niet. Voor mij is het dat ik accepteer dat het momenteel k.t is en dat gevoel er ook mag zijn…waarbij ik voorheen alleen maar op zoek was naar gelukkig zijn :-)
Daarnaast heb ik ook een zelfcompassie training bij haar gevolgd en dat heeft mij gebracht dat ik na jaren eindelijk mezelf een leuk persoon vindt en mezelf niet elke keer naar beneden haal. Dit helpt mij vervolgens weer bij het coachen van mensen en teams omdat ik het zelf doorleeft heb.
Daarnaast is Mabeth ook nog in te zetten voor team sessies zoals samen ritmes ontwikkelen wat we hebben gedaan in young professional bootcamps (super waardevol om in te zien wat het doet als je samenwerkt en hoe elk individu bijdraagt aan een groter geheel)”. Petra.

Zijn jouw werknemers lekker aan de slag? of stug aan het doorwerken?

Bevlogen aan de slag                                        Stug doorwerken

Werken gaat lekker Het werk moet af
Eigen tempo en ritme Pressie en controle
Geeft energie Vreet energie
Motivatie uit jezelf Moet van anderen
Eigen welbevinden versterkt Doorgaan tot je erbij neervalt

En wat ervaar jij?

Mindful werken > zodat je met meer vitaliteit, focus en creativiteit kunt werken en ‘gezond’ bevlogen kunt blijven.

> veerkracht ontwikkelen, stresspatronen aanpakken
> open mind (tegenwoordigheid van geest), bewuste respons geven, meer focus.

Je wilt, voor jou en je werknemers…

  • anders leren omgaan met stress en negatieve gedachten
  • contacten met collega’s positiever ervaren en makkelijker communiceren
  • zelfbewuster en vitaler zijn
  • meer focus hebben, creatiever zijn en ‘beter’ presteren
  • je in een druk leven beter staande houden.

Uit onderzoek naar de effecten van mindful werken- / mindfulness training blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk.

Mindfulness is geen trucje dat je eventjes in een uurtje kunt leren. Het is een vaardigheid, een houding die je in veel gevallen in een aantal weken goed onder de knie kunt krijgen. Net zoiets als fietsen eigenlijk, in het begin wiebelig en al doende leer je in korte tijd vaardig en soepel fietsen.
Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk.

https://centrumvoormindfulness.nl/opleiding-mindfulnesstrainer/alumni-mio